Va voi prezenta in 5 pasi etapele de ingrijire a tenului atat pentru dimineata cat si pentru seara.
Ingrijirea tenului poate fi facuta acasa, respectand cativa pasi de baza. Curatirea tenului inainte de aplicarea machiajului este esentiala, insa si mai importanta este demachierea corecta inainte de culcare. Seara va trebui sa va acordati cel putin o jumatate de ora pentru a va ocupa de curatarea profunda a tenului. Este extrem de important sa va faceti un obicei din a va demachia inainte de culcare, pentru a va pastra un ten cat mai luminos si lipsit de riduri. Dupa cum bine stiti machiajul care ramane peste noapte amplifica formarea ridurilor. Atat curatarea cat si hidratarea tenului sunt importante pentru elesticitatea pielii si pentru a avea un aspect prospat si luminos al tenului.
Pasul 1. Incepeti cu o demachiere corecta. Folositi un demachiant specific tipului de vostru de ten, un demachiant care sa poata fi aplicat si in zona sensibila a ochilor. Prin miscari usoare, folosindu-va de dischete demachiante sau de buretei spciali, indepartati atent toate urmele de machiaj.
Pasul 2. Dupa ce demachiarea s-a incheiat, aplicati la nivelul tenului apa tonica sau pulverizati apa termala. Tenul va fi revigorat si pregatiti pentru urmatorul pas.
Pasul 3. Curatarea accentuata a tenului, reuseste sa indeparteze toate celulele moarte si sa elibereze porii. Astfel poti sa invingi cu succes punctele negre si porii dilatati. Pentru asta, foloseste un produs special de tip gomaj, care aplicat prin miscari circulare usoare, cu apa calduta, va face tenul sa respire si sa fie mult mai luminos.
Pasul 4. Dupa ce curatarea in profunzime s-a facut, urmeaza aplicarea unei masti hranitoare specifice tipului de ten al fiecareia. Cele mai recomandate sunt mastile facute in casa din produse prospete, bogate in vitamine si minerale. Cat timp masca isi face efectul e recomandat sa stai intinsa si sa aplici la nivelul ochilor rondele de castravete. Reusesti in acest fel sa revigorezi si pielea deosebit de sensibila din jurul ochilor, acolo unde se stie ca mastile nu se pot aplica. Indepartarea mastii se poate face fie cu apa calduta, fie cu ceai de musetel, cu un prosop moale, sau un servetel special.
Pasul 5. La finalul sedintei de curatare se va aplica o crema hidratanta usoara, care poate fi cu extracte de galbene, de musetel, de alge sau cu argila.
Trebuie sa stii ca exfolierea se face o data pe saptamana, iar aplicarea mastii de 2-3 ori pe saptamana. Demachierea si aplicarea unei creme care sa hraneasca tenul se va face atat dimineata inainte de aplicarea machiajului, cat si seara inainte de culcare.